mega888 Zaproszenia na wrześniowe uroczystości

Zaproszenia na wrześniowe uroczystości

kopia Zaproszenie na wrześniowe uroczystosciFundacja Niepodległości zaprasza 17 IX br. na uroczystości 78. Rocznicy Agresji Rosji Sowieckiej na Polskę, których jesteśmy współorganizatorem. Niedzielne uroczystości rozpoczną się tradycyjnie Mszą św. w k-le tzw. powizytkowskim w intencji ofiar poległych na kresach, w mordach katyńskich oraz łagrach Sybiru. Pełen program na zdjęciu obok (proszę kliknąć na nie po rozwinieciu tekstu).
Przypominanym również o innych – wcześniejszych - wydarzeniach organizowanych w najbliższym czasie, w których Fundacja Niepodległości weźmie udział:

- Dniu Solidarności i Wolności upamiętniającym zryw Polaków do wolności w lipcu i sierpniu 1980 r., które odbędą się 31 VIII br. pod Pomnikiem Wdzięczności przy Drodze męczenników majdanka (godz. 17:30) a następnie na ul. Królewskiej;
- 78. rocznicy agresji Niemiec hitlerowskich na Polskę (oraz Dnia Weterana Walk o Niepodległość Rzeczypospolitej Polskiej), które odbędą się 1 IX br. poczynając od Mszy św. w kościele powizytkowskim (godz. 11:00), a następnie na Pl. Litewskim;
- narodowe czytanie „Wesela” Stanisława Wyspiańskiego pod patronatem honorowym Prezydenta RP dr. Andrzeja Dudy, które odbędzie się 2 IX br. w godz. 12-16 - w Lublinie, w Ratuszu, Galerii Olimp oraz Muzeum Wsi Lubelskiej. Zaproszenia na wrześniowe uroczystosci

Jan Fedirko, FN