FUNDACJA NIEPODLEGŁOŚCI W "GŁOSIE REGIONÓW" NA OGÓLNOPOLSKIEJ ANTENIE TVP

2017 02 12 grupa GEH TVP3 Glos RegionowFundacja Niepodległości na zaproszenie lubelskiego Oddziału Telewizji Polskiej wsparła realizację programu "Głos Regionów" emitowanego na żywo z Lublina w ogólnopolskiem kanale TVP3 w niedzielne południe 12 lutego 2017. Tematem przewodnim programu było rosnące zainteresowanie historią, grupami rekonstrukcji historycznej, organizacjami proobronnymi - także w kontekście bieżącego formowania Brygad Obrony Terytorialnej. W porozumieniu z TVP Lublin do wzięcia udziału w tym programie zaprosiliśmy także przedstawicieli Towarzystwa Gimnastycznego "Sokół" w Lublinie i jego Polowej Drużyny Sokolej oraz GRH 1 Pułku Legii Nadwiślańskiej Ziemi Lubelskiej Narodowych Sił Zbrojnych, a także Towarzystwo Edukacji Patriotycznej - odtwarzajace oddział "Ćwieki" z Powstania Styczniowego 1863. Fundacja Niepodległości zaprezentowała swoją Grupę Edukacji Historycznej oraz historyczne pojazdy wojskowe w barwach Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie. O działaniach Fundacji Niepodległości opowiadali w programie członkowie zarządu - Maciej Szymczak i Piotr Godzina. Zapraszamy do zapoznania się z całym programem "Głos Regionów" dostępnym na stronach internetowych TVP; część poświęcona działaniom Fundacji Niepodległości w czasie 00:35:55-00:40:55 materiału [link: https://tvp3.tvp.pl/29053033/12022017 ]

2017 02 12 plan GEH TVP3 Glos Regionow

2017 02 12 grupa GEH TVP3 Glos Regionow