PREZYDENT PRZYJĄŁ KAPITUŁĘ NAGRODY "DLA DOBRA WSPÓLNEGO"

Kapitua DDW 01 KRZ 0121 2017 04 05W środę 5 kwietnia 2017 Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Andrzej Duda przyjął członków Kapituły Nagrody Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej „Dla Dobra Wspólnego”. Po raz pierwszy nagrody te Prezydent RP wręczył w Warszawie na uroczystości 9 grudnia 2016. Podczas kwietniowego spotkania omówiono kwestie koncepcyjne tegorocznej edycji Nagrody i przewidywany kalendarz prac Kapituły. W skład Kapituły wchodzą: Wojciech Kolarski – Sekretarz Kapituły, dr hab. Marek Rymsza - koordynator sekcji „Polityka społeczna, rodzina” NRR, kierownik Zakładu Profilaktycznych Funkcji Polityki Społecznej w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych Uniwersytetu Warszawskiego, Wojciech Kaczmarczyk - dyrektor Departamentu Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w KPRM, Renata Koźlicka-Glińska - Dyrektor Programowy, Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności, dr hab. Ewa Leś - członek sekcji „Polityka społeczna, rodzina” NRR, kierownik Zakładu Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w Instytucie Polityki Społecznej Uniwersytetu Warszawskiego, ks. Stanisław Jurczuk - członek sekcji „Polityka społeczna, rodzina” NRR, duszpasterz niepełnosprawnych archidiecezji warszawskiej, prezes Katolickiego Stowarzyszenia Niepełnosprawnych Archidiecezji Warszawskiej, Przemysław Omieczyński - prezes zarządu Fundacji Niepodległości, ks. Wojciech Sadłoń - dyrektor Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego, ks. Stanisław Słowik - Dyrektor Caritas Diecezji Kieleckiej, Arkadiusz Jachimowicz – prezes Stowarzyszenia ESWIP oraz Sieci Wspierania Organizacji Pozarządowych SPLOT, Ewa Smuk-Stratenwerth - Ogólnopolska Sieć Uniwersytetów Ludowych oraz Dyrektor Stowarzyszenia ZIARNO, Piotr Pawłowski - prezes Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji oraz Fundacji Integracja, Marek Borowski - prezes Federacji Polskich Banków Żywności, Michał Guć - wiceprezydent Gdyni ds. innowacji, Ryszard Kamiński - prezes Forum Aktywizacji Obszarów Wiejskich, Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN, Kujawsko – Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, prof. dr hab. Jerzy Stanisław Olędzki - członek Rady Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia”, profesor zwyczajny w Instytucie Edukacji Medialnej i Dziennikarstwa, Wydział Teologiczny, Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego. /fotografie: Krzysztof Sitkowski KPRP

Kapitua DDW 02 SIT 0002 2017 04 05

Kapitua DDW 03 SIT 0031 2017 04 05