"POLSKA POD KRZYŻEM" - WSPARCIE WYJAZDU Z LUBLINA

POLSKA pod Krzyzem Baner 300x250 kopiaW związku z inicjatywą "Polska pod Krzyżem" informujemy, że Fundacja Niepodległości organizuje darmowy transport do Włocławka dla osób chętnych do wzięcia udziału w tym wydarzeniu. Wyjazd planowany jest w dniu 14 września 2019 (zbiórka o godz. 4:45; możliwość pozostawienia samochodu na bezpłatnym parkingu, wyjazd o godz. 5:00). Powrót w dniu 15 września 2019 około godz.10:00.
Osoby chętne proszone są o zgłaszanie się do koordynatora wyjazdu – Pani Joanny Rokosz – drogą mailową: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 665 990 231.

"Polska pod Krzyżem" jest inicjatywą osób świeckich i duszpasterzy. Wydarzenie jest reakcją na kryzys wiary, który dotyka Kościół. Współorganizatorami wydarzenia są: diecezja włocławska reprezentowana przez JE księdza biskupa Wiesława Meringa oraz Fundacja Solo Dios Basta.
Modlitwa odbędzie się 14 września br. w święto Podwyższenia Krzyża Świętego na lotnisku Włocławek-Kruszyn. Udział w wydarzeniu zadeklarowało – według liczby zarejestrowanych na stronie polskapodkrzyzem.pl – już ponad 22 tysiące Polaków. Nie są to pełne dane, ponieważ nie ma obowiązku rejestracji – lotnisko we Włocławku może pomieścić nawet milion osób.
Wydarzenie "Polska pod Krzyżem" otrzymało wsparcie ks. abpa Andrzeja Dzięgi – metropolity archidiecezji szczecińsko-kamińskiej, ks. bpa Tadeusza Lityńskiego - ordynariusza diecezji zielonogórsko-gorzowskiej, ks. bpa Janusza Stepnowskiego - ordynariusza diecezji łomżyńskiej oraz ks. bpa Jerzego Mazura - ordynariusza diecezji ełckiej.

Zachęcamy do odwiedzenia poniższej strony inicjatywy "Polska pod Krzyżem", prezentującej jej szczegóły i do włączenia się w wydarzenie oraz o dalszą dystrybucję wg własnego uznania.