Książka dla dzieci "O Ince, która zachowała się jak trzeba"

Inka okladka web2Oparta na faktach opowieść napisana językiem zrozumiałym dla młodego czytelnika. Pięknie opowiedzia­na historia jest jednocześnie głęboką analizą postaw moralnych Autorka bez nadmiernego patosu przed­stawia postawy wierności prawdzie, bycia dobrym i pomocnym oraz bycia patriotą. W dobie materializmu i konsumpę: może być nieocenionym źródłem inspiracji iv odkrywaniu, co naprawdę jest w życiu ważne

Dorota Duchniewicz - Człapińska -  psycholog

Danuta Siedzikówna ps. .Inka'zgodnie z przykazaniami swej babci, do końca zachowywała się - jak trzeba". Jako sanitariuszka pomagała rannym towarzyszom broni, ale także miała litość nad rannymi jeńcami wzię­tymi do niewoli W śledztwie nie wydała nikogo spośród współpracowników, biorąc wszystkie winy na siebie.

Niewątpliwie, Inka może być - i zapewne zostanie - wzorem do naśladowania dla równych jej wiekiem, mło­dych Polaków.

dr. Piotr Gawryszczak - historyk

ANNA NIEDZIELA-STROBEL

Pedagog, absolwentka Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego. Zawodowo — trener, coach liderów i rodziców, Z za­miłowania autor bajek i opowiadań dla dzieci. Swoimi utworami stara się edukować i wychowywać, ale także bawić. W 2014 roku ukazała się jej pierwsza książka dla dzieci „Poczet królów i ksią­żąt polskich" - portrety polskich władców w krótkich, zabawnych opowiadaniach. Jest laureatką konkursów literackich.

Prywatnie mama dziesięcioletniej Marysi, wielbicielka Hiszpanii i pieszych wędrówek

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego

logos web2