mega888 Częściowe wyniki konkursu "Epizody Kresowe"

Częściowe wyniki konkursu "Epizody Kresowe"

W kategorii szkół podstawowych przyszło wiele prac plastycznych, ale także ponad 60 opracowań, albumów itp. na temat kresów. W związku z tym postanowiliśmy podzielić tę grupę uczestników na dwie części i nagrodzić zwycięzców niezależnie w kategoriach: opracowanie oraz praca plastyczna. Galeria prac wyróżnionych
W kategorii prac plastycznych Jury oceniło je w sposób następujący:
Miejsce I – Wiktor Garbień, lat 11, klasa IVD, Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza, 32-440 Sułkowice, ul. Tysiąclecia 17, opiekun Jan Płoszczyca, Obraz

Miejsce II – Natalia Kocielnik, lat 12, klasa V, Szkoła Podstawowa z oddz. Integracyjnymi nr 344, 03-185 Warszawa, ul. Erazma z Zakroczymia 15, opiekun Anita Stefaniuk, Obraz
Miejsce III – Kamil Florczak, lat 13, klasa VI, Szkoła Podstawowa nr 19, 94-108 Łódź, ul. Balonowa 1, opiekun Janina Mitek, Rysunek - Łuck-Zamek
Miejsce IV – Polina Chudoba, lat 12, klasa VIID, Woronowo, obwód Grodzieński, Białoruś, Rysunek
Miejsce V – Natalia Kinga Hałeła, lat 12, klasa VB, Szkoła Podstawowa, 14-520 Pieniężno, ul. Ornecka 8, opiekun Joanna Gloger-Mokrzycka, Komiks
Jury wyróżniło także następujące prace:
Mateusz Frosztęga, lat 10, klasa IVD, Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza, 32-440 Sułkowice, ul. Tysiąclecia 17, opiekun Jan Płoszczyca, Obraz
Natalia Sidor, lat 12, Szkoła Podstawowa nr 1 im. B. Prusa, 22-500 Hrubieszów, ul. Listopadowa 12, opiekun Ewa Bohonos, Rysunek
Marek Krzymowski, lat 11, klasa V, Szkoła Podstawowa z oddz. Integracyjnymi nr 344, 03-185 Warszawa, ul. Erazma z Zakroczymia 15, opiekun Anita Stefaniuk, Obraz
Aleksandra Sornek, lat 11, klasa IVA, Szkoła Podstawowa nr 6 im. Ks. K. Palicy, 43-100 Tychy, ul. Katowicka 102, opiekun Małgorzata Borowska, Rysunek
Pozostałe wyniki do 10 maja 2012 r. Rozdanie nagród w maju (poinformujemy o dokładnej dacie i miejscu na stronie internetowej oraz za pośrednictwem maili).