mega888 Spotkanie podsumowujące działalność w roku 2013

Spotkanie podsumowujące działalność w roku 2013

Dnia 28 lutego 2014 w gościnnej sali lubelskiej "Caritas" odbyło się uroczyste podsumowanie działalności Fundacji w roku 2013. Gości w hallu witała wystawa biogramów związanych z "Rokiem Żołnierzy Wyklętych". Można było również zobaczyć wystawę zapowiadającą kolejne działania związane z "Rokiem Żołnierzy Tułaczy". Stąd też mozna było zobaczyć rekonstruktorów ubranych w mundury II Korpusu PSZ oraz... Misia Wojtka - maskotki polskich żołnierzy we Włoszech.

Część oficjalną otworzył Prezes Zarządu Fundacji Niepodległości Przemysław Omieczyński. Wiceprezes Fundacji Przemysław Jaśkiewicz przedstawił działania Fundacji w roku 2013. Natomiast Wiceprezes Piotr Gawryszczak przedstawił plany i zamierzenia na rok 2014. Po części oficjalnej dla zebranych wystąpiła jedna z "Panien Wyklętych" - Anna Przybysz z programem prezentującym piosenki Hanki Ordonówny. Na koniec zebrani wspólnie odśpiewali "Czerwone Maki" Było tym bardzie wzruszajace, że obecni byli weterani bitwy o Monte Cassino.

Galeria ze spotkania